Hai, saya chiktie. Seorang blogger kelahiran Kelate, dan menetap di Terengganu. Blog Chik Tie banyak berkisar tentang kehidupan, kerjaya, dan minat Chik Tie. Selamat berkenalan semua.
Pertanyaan dan review boleh hubungi [email protected]

Antara aktiviti yang Chik Tie rindu nak buat. Breadmaker ada kat rumah ma, jadi bila di Terengganu ni tak dapat lah nak meroti sangat. Bila balik rumah ma, penat penat […]

Visualization Board Kenapa kena buat Visualization Board ni?  Untuk bagi gambaran jelas tentang visi, dan impian kita. Senang sikit bila kita nampak hala tuju dan target yang kita nak capai.  […]

Assalamualaikum semua. 2017 dah masuk hari ke-4. Pembuka tirai 2017 yang penuh pengalaman kali ini. Chik Tie tengah bersantai-santai bersama keluarga mertua di Kemaman sehari sebelum tahun 2017. Dah siap […]

Yes. Yes and YES Dah kenapa dok yes yes ni. Okey. YES adalah Year End Sale. Yes. Ya. Betul. Dexandra buat Jualan Akhir tahun. Jarang-jarang Dexandra buat potongan harga ni. […]

 Chik Tie ni jenis yang jarang makan tengah hari. Bukan sebab sibuk tak sempat makan, sebab dah makan berat waktu sarapan, jadi waktu tengah hari tu rasa kenyang. Jadi sekadar […]

  Lega sebab dah habis uruskan kursus untuk tahun ni. Kira inilah kursus pertama yang Chik Tie uruskan di JKM, dan yang terakhir untuk tahun 2016.  Syukur dah selesai. Kursus […]