Tengkujuh Januari

Assalamualaikum semua. 2017 dah masuk hari ke-4. Pembuka tirai 2017 yang penuh pengalaman kali ini. Chik Tie tengah bersantai-santai bersama keluarga mertua di Kemaman sehari sebelum tahun 2017. Dah siap beli lauk untuk aktiviti “shell out” bersama keluarga mertua. Kak Long dah siap masak kari ketam pun masa tu. Jam 12.00 tengah hari, boss whatsapp […]

Teruskan membaca

Kudapan petang yang sedap sampai teringat ingat

 Chik Tie ni jenis yang jarang makan tengah hari. Bukan sebab sibuk tak sempat makan, sebab dah makan berat waktu sarapan, jadi waktu tengah hari tu rasa kenyang. Jadi sekadar makan biskut, minum air, kenyang. Jadi waktu balik petang tu, memang lah suatu rutin untuk berhenti cari makan petang.  Untuk yang ada sekitar Chendering, Kuala […]

Teruskan membaca