Hai, saya chiktie. Seorang blogger kelahiran Kelate, dan menetap di Terengganu. Blog Chik Tie banyak berkisar tentang kehidupan, kerjaya, dan minat Chik Tie. Selamat berkenalan semua.
Pertanyaan dan review boleh hubungi admin@chiktie.com

Antara aktiviti yang Chik Tie rindu nak buat. Breadmaker ada kat rumah ma, jadi bila di Terengganu ni tak dapat lah nak meroti sangat. Bila balik rumah ma, penat penat […]

Visualization Board Kenapa kena buat Visualization Board ni?  Untuk bagi gambaran jelas tentang visi, dan impian kita. Senang sikit bila kita nampak hala tuju dan target yang kita nak capai.  […]

Assalamualaikum semua. 2017 dah masuk hari ke-4. Pembuka tirai 2017 yang penuh pengalaman kali ini. Chik Tie tengah bersantai-santai bersama keluarga mertua di Kemaman sehari sebelum tahun 2017. Dah siap […]

Yes. Yes and YES Dah kenapa dok yes yes ni. Okey. YES adalah Year End Sale. Yes. Ya. Betul. Dexandra buat Jualan Akhir tahun. Jarang-jarang Dexandra buat potongan harga ni. […]

 Chik Tie ni jenis yang jarang makan tengah hari. Bukan sebab sibuk tak sempat makan, sebab dah makan berat waktu sarapan, jadi waktu tengah hari tu rasa kenyang. Jadi sekadar […]

  Lega sebab dah habis uruskan kursus untuk tahun ni. Kira inilah kursus pertama yang Chik Tie uruskan di JKM, dan yang terakhir untuk tahun 2016.  Syukur dah selesai. Kursus […]