Hai, saya chiktie. Seorang blogger kelahiran Kelate, dan menetap di Terengganu. Blog Chik Tie banyak berkisar tentang kehidupan, kerjaya, dan minat Chik Tie. Selamat berkenalan semua.
Pertanyaan dan review boleh hubungi admin@chiktie.com

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Diberi peluang bertemu dengan bulan Ramadan yang dirindu dan ditunggu. Tahun ke-2 berpuasa di Kuala Terengganu.  Sebelum ni berpuasa dengan ma di Kelantan. Suasana puasa di sini tak […]

Assalamualaikum..   Habislah.. sawan update blog dah menyerang.  Huhuhuuhuhu. Sabar jer lah.  Disebabkan update kat mrs.ayieblog.com ada script error apa semua tu I don’t care (care sebenarnya).  Jadi Mrs.Ayie nak […]

Siapa suka tengok pemandangan tepi pantai, terutama waktu pagi? Kita geng. Chik Tie suka luangkan masa terutama waktu tengah cuti dengan menikmati waktu pagi di pantai. Sangat tenang, damai. Udara […]

Assalamualaikum semua.  Okay baru ni di ENTRY NI—> Segmen Deko pun Bermula <—— Chik Tie ada share pasal proses survey dan beli tiles di Kemaman. Alhamdulillah. Dah siap pasang. Nanti […]

Alhamdulillah. Chik Tie dah selesai satu tugasan dalam #dekodekorumahsns . Minggu ni Chik Tie balik Teluk Kalong. Dapatlah selesaikan sesi memilih kemasan lantai dan sebagainya.  Bila banyak banyak macam ni, […]

Pantai Teluk Kalong terletak dalam daerah Kemaman. Kampung kelahiran suami Chik Tie. Kalau balik rumah mertua, memang akan ke pantai. Sekarang ni dah makin banyak pondok dan tempat duduk di […]