Hai, saya chiktie. Seorang blogger kelahiran Kelate, dan menetap di Terengganu. Blog Chik Tie banyak berkisar tentang kehidupan, kerjaya, dan minat Chik Tie. Selamat berkenalan semua.
Pertanyaan dan review boleh hubungi [email protected]

Assalamualaikum. Alhamdulillah. Diberi peluang bertemu dengan bulan Ramadan yang dirindu dan ditunggu. Tahun ke-2 berpuasa di Kuala Terengganu.  Sebelum ni berpuasa dengan ma di Kelantan. Suasana puasa di sini tak […]

Assalamualaikum..   Habislah.. sawan update blog dah menyerang.  Huhuhuuhuhu. Sabar jer lah.  Disebabkan update kat mrs.ayieblog.com ada script error apa semua tu I don’t care (care sebenarnya).  Jadi Mrs.Ayie nak […]

Siapa suka tengok pemandangan tepi pantai, terutama waktu pagi? Kita geng. Chik Tie suka luangkan masa terutama waktu tengah cuti dengan menikmati waktu pagi di pantai. Sangat tenang, damai. Udara […]

Assalamualaikum semua.  Okay baru ni di ENTRY NI—> Segmen Deko pun Bermula <—— Chik Tie ada share pasal proses survey dan beli tiles di Kemaman. Alhamdulillah. Dah siap pasang. Nanti […]

Alhamdulillah. Chik Tie dah selesai satu tugasan dalam #dekodekorumahsns . Minggu ni Chik Tie balik Teluk Kalong. Dapatlah selesaikan sesi memilih kemasan lantai dan sebagainya.  Bila banyak banyak macam ni, […]

Pantai Teluk Kalong terletak dalam daerah Kemaman. Kampung kelahiran suami Chik Tie. Kalau balik rumah mertua, memang akan ke pantai. Sekarang ni dah makin banyak pondok dan tempat duduk di […]