Jom Kongsi Artikel Ini

Assalamualaikum. Salam sejahtera semua πŸ™‚

Dah masuk hari ke-4 dah kita puasa.Β  Awal awal puasa ni, menu tu masih lagi tak susah nak cari. nanti dah hujung hujung nanti barulah payah sikit haha. Yang penting, bersederhana.

Saja share menu Chik Tie untuk hari ke-2 dan ke-3 . Bolehlah nanti diguna pakai kalau dah tak ada idea nak masak apa tu kan.

Menu:

Ikan Percik
Sayur Goreng
Tembikai
Telur masin
Ketupat dan Pulut bakar tu suami beli kat bazar. (Teringin katanya)

Menu:
Sup Ayam
Telur goreng
Tembikai
Kuih Bakar Pandan (Suami beli kat bazar)

Percik tu Chik Tie suka percik merah. Pedas-pedas, masin, manis sikit. Ada lagi stok percik Chik Tie buat banyak banyak, masuk dalam peti sejuk beku. nanti nak guna untuk buat ayam percik ke apa ke, senang. Dah jimat masa di situ.

Semoga bermanfaat dan beri idea pada ibu ibu, dan isteri nak masak apa untuk berbuka. nanti Chik Tie share resepi percik merah.

 

Artikel Ditulis Oleh Chik Tie
Dengan tulisan, ku bangunkan semangat, ku resapkan kata hikmah. Agar aksara yang ku atur, adalah suatu tuntunan jiwaku dan buat semua yang punya jiwa. Selamat berkenalan semua. Chik Tie dari Kelantan. Kini menetap di Terengganu.

    2 Ulasan

  1. zaleha awaluddin Mei 20, 2018 at 8:29 am Balas

    ada resepi ikan percik x

    • sitinurhayati Mei 20, 2018 at 9:34 am Balas

      Ada, nanti next entry ada kongsi resepi ikan percik merah versi chik tie😘

Leave a Comment




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.