Bukan hari-hari Hari Raya

Assalamualaikum semua. Tak lambat lagi kan nak ucapkan “Selamat Hari Raya, Maaf Zahir dan Batin” pada semua.  Hari ni dah masuk 7 Syawal. Sekejab je masa berlalu. Sebulan puasa, lepas tu beraya. Sekarang dah hari ke-7 dah pun.  Kalau dulu-dulu rasa bulan puasa tu lama sebab masa tu kan kecil lagi,  tak tahu menikmati bulan […]

Teruskan membaca

Warna warni di Aidilfitri Part 2 (team beraya kelantan)

Jumpa lagi semua. Maklumlah, tengah semangat. Update laju laju sementara masih ada semangat yang berkobar kobar ni. Okay masih cerita raya, kali ni Chik Tie sambung beraya di Kelate pulak. Raya ketiga hingga kelima. Nampak macam lama. Tapi disebabkan beberapa faktor dan urusan, sebenarnya dalam lima hari tu, tiga hari je pergi beraya.  Alhamdulillah, tahun […]

Teruskan membaca

Warna warni di Aidilfitri Part 1 (team beraya kemaman)

Alhamdulillah. Selamat hari raya semua. Ramai yang dah kembali bekerja, dan ada juga yang baru nak mula beraya sebab minggu pertama tak dapat cuti raya. Apa pun, Chik Tie doakan semuanya gembira, bahagia, dan dalam perlindungan Allah. Hari raya pertama dan kedua Chik Tie di Kemaman, giliran sebelah suami tahun ni. Alhamdulillah, tahun ni lengkap. […]

Teruskan membaca