Kategori: peribadi

family bonding, peribadi, raya, syawal

Warna warni di Aidilfitri Part 2 (team beraya kelantan)

Jumpa lagi semua. Maklumlah, tengah semangat. Update laju laju sementara masih ada semangat yang berkobar kobar ni. Okay masih cerita raya, kali ni Chik Tie sambung beraya di Kelate pulak. Raya ketiga hingga kelima. Nampak macam lama. Tapi disebabkan beberapa faktor dan urusan, sebenarnya dalam lima hari tu, tiga hari je pergi beraya.  Alhamdulillah, tahun …

2017, dexandra, doa, harapan, keluarga, kerja, peribadi

Visualization Board

Visualization Board Kenapa kena buat Visualization Board ni?  Untuk bagi gambaran jelas tentang visi, dan impian kita. Senang sikit bila kita nampak hala tuju dan target yang kita nak capai.  Bila kita nampak, makin jelas lah usaha kita. Gitu. Setiap kali tahun baharu, tiap kali tu Chik Tie ni semangat buat planner. Ada dua planner …

2016, anak asuhan, doa, harapan, memori asuhan, peribadi

It hard to say goodbye

Disebabkan Chik Tie dapat surat tawaran, Chik Tie pun terpaksa berpisah dengan anak anak asuhan kesayangan Chik Tie ni. Memang sebetulnya tahun ni saja Chik Tie mengasuh, ingatkan sempat sampai hujung tahun, rupanya kita merancang, perancangan dan ketentuan Allah lebih hebat.  Chik Tie belum dapat penempatan lagi, tapi untuk memudahkan anak-anak asuhan sesuaikan diri di …

2016, buka puasa, dexandra, iftar, mewangi, peribadi, photography, ramadhan, teamwork, tulisan, wangian

Ukhwah Ramadhan

Alhamdulillah. 18 Jun tarikh lahir Chik Tie. Pada t tarikh yang sama berbuka puasa bersama team Dexandra #teamabamjoe . Sempat bertemu muka dengan rakan-rakan yang ada antaranya belum pernah bertemu muka. Sekejab tapi bermakna. InsyaAllah jumpa lagi nanti.   Dah nak masuk 3 series dah Chik Tie tahun depan Cepatnya masa berlalu, Chik Tie ingat Chik …