Tips: Masak pantas di hari bekerja

Assalamualaikum semua. Dapat masak sendiri di rumah adalah satu kepuasan bagi kita kan? Terutama bila tengok suami, anak-anak dan ahli keluarga seronok menikmati makanan yang kita masak. Biarlah menu biasa-biasa, tapi tetap rasa puas hati. Tips: Masak pantas di hari bekerja Hari ni Chik Tie nak kongsi serba sedikit tips masak pantas di hari bekerja […]

Teruskan membaca

Cerita raya, cerita makan

Assalamualaikum semua. Masih mood raya, jadi cerita pun masih hal raya.Raya dan makanan, berpisah tiada. Minggu ni Chik Tie tak balik kampung, jadi kesempatan masa ada di Terengganu ni, bolehlah jemput abang Ngah Chik Tie datang beraya.  Niat hari tu bulan puasa nak berbuka puasa sama-sama, tapi tak sempat sebab asal hari minggu je Chik […]

Teruskan membaca

Resepi Ikan Percik Merah Ala Chik Tie

Semalam Chik Tie ada kongsi menu untuk berbuka. Hari ni Chik Tie kongsi lah serba sedikit resepi Ikan Percik Merah ala Chik Tie. Semoga bermanfaat untuk semua.  Kalau ikan Chik Tie suka percik merah, kalau ayam Chik Tie suka buat Percik Putih. Ikut selera masing-masing. 😉 Jom kita tengok resepi Percik ala chik tie. Selamat […]

Teruskan membaca

Idea menu berbuka puasa

Assalamualaikum. Salam sejahtera semua 🙂 Dah masuk hari ke-4 dah kita puasa.  Awal awal puasa ni, menu tu masih lagi tak susah nak cari. nanti dah hujung hujung nanti barulah payah sikit haha. Yang penting, bersederhana. Saja share menu Chik Tie untuk hari ke-2 dan ke-3 . Bolehlah nanti diguna pakai kalau dah tak ada […]

Teruskan membaca