Resepi Ikan Percik Merah Ala Chik Tie

Semalam Chik Tie ada kongsi menu untuk berbuka. Hari ni Chik Tie kongsi lah serba sedikit resepi Ikan Percik Merah ala Chik Tie. Semoga bermanfaat untuk semua.  Kalau ikan Chik Tie suka percik merah, kalau ayam Chik Tie suka buat Percik Putih. Ikut selera masing-masing. 😉 Jom kita tengok resepi Percik ala chik tie. Selamat […]

Teruskan membaca

Idea menu berbuka puasa

Assalamualaikum. Salam sejahtera semua 🙂 Dah masuk hari ke-4 dah kita puasa.  Awal awal puasa ni, menu tu masih lagi tak susah nak cari. nanti dah hujung hujung nanti barulah payah sikit haha. Yang penting, bersederhana. Saja share menu Chik Tie untuk hari ke-2 dan ke-3 . Bolehlah nanti diguna pakai kalau dah tak ada […]

Teruskan membaca

Kudapan petang yang sedap sampai teringat ingat

 Chik Tie ni jenis yang jarang makan tengah hari. Bukan sebab sibuk tak sempat makan, sebab dah makan berat waktu sarapan, jadi waktu tengah hari tu rasa kenyang. Jadi sekadar makan biskut, minum air, kenyang. Jadi waktu balik petang tu, memang lah suatu rutin untuk berhenti cari makan petang.  Untuk yang ada sekitar Chendering, Kuala […]

Teruskan membaca

Jejak makanan

Cerita hari minggu selepas cuti panjang cuti kahwin, dan bersambung ke cuti tahun baru cina.  Sempat singgah makan di restoran Flavours Bangsar. Restoran milik Chef Riz, berhadapan dengan Bangsar Village.   Nampak chef Riz tengah masak masa mula-mula sampai. Okay, saya bagi 4/5 bintang untuk makanan di Flavours Bangsar. Eh, dah macam Masterchef pulak nak […]

Teruskan membaca