Kategori: daridapurchiktie

daridapurchiktie, deko, Deko deko rumah sns, rumah, rumah sewa

Dapur kecil, impian besar

Assalamualaikum semua. Ya Allah, baru jumpa jalan nak login blog ke Chik Tie tu. Hihi. Begitulah di zaman facebook dan instagram ini. Bila dah post di sana, terlupa terus nak update di sini. Baiklah sekarang kita cerita tentang dapur kecil, impian besar. DAPUR KECIL, IMPIAN BESAR Suka tengok facebook kawan-kawan deko. Cantik-cantik rumahnya. Chik Tie …

daridapurchiktie, foods, masakan, tips

Tips: Masak pantas di hari bekerja

Assalamualaikum semua. Dapat masak sendiri di rumah adalah satu kepuasan bagi kita kan? Terutama bila tengok suami, anak-anak dan ahli keluarga seronok menikmati makanan yang kita masak. Biarlah menu biasa-biasa, tapi tetap rasa puas hati. Tips: Masak pantas di hari bekerja Hari ni Chik Tie nak kongsi serba sedikit tips masak pantas di hari bekerja …

chendering, daridapurchiktie, family bonding, keluarga, makanan, masakan, minum petang, Uncategorized

Cerita raya, cerita makan

Assalamualaikum semua. Masih mood raya, jadi cerita pun masih hal raya.Raya dan makanan, berpisah tiada. Minggu ni Chik Tie tak balik kampung, jadi kesempatan masa ada di Terengganu ni, bolehlah jemput abang Ngah Chik Tie datang beraya.  Niat hari tu bulan puasa nak berbuka puasa sama-sama, tapi tak sempat sebab asal hari minggu je Chik …