Hai, saya chiktie. Seorang blogger kelahiran Kelate, dan menetap di Terengganu. Blog Chik Tie banyak berkisar tentang kehidupan, kerjaya, dan minat Chik Tie. Selamat berkenalan semua.
Pertanyaan dan review boleh hubungi [email protected]

Assalamualaikum semua. Ramai dah tahu kan tentang whatsapp sekarang dah ada stickers yang comel-comel.  Kebelakangan ni pulak viral di whatsapp link-link tertentu untuk dapatkan sticker. Tapi sebenarnya tak perlu pun […]

Assalamualaikum semua. Musim hujan panas ni ramai yang tak sihat. Semoga yang tak sihat, cepat sembuh. Chik Tie pun tak sedap badan, harap tak demam. Apa pun, cerita Chik Tie […]

Assalamualaikum, hai. Hujung minggu ni ada yang jalan-jalan cari makan kan?  Jadi Chik Tie sengaja wujudkan kategori Makan di mana untuk memudahkan kawan-kawan semua. Kali ni Makan di mana:  Nasi Kerabu […]

Assalamualaikum semua. Ya Allah, baru jumpa jalan nak login blog ke Chik Tie tu. Hihi. Begitulah di zaman facebook dan instagram ini. Bila dah post di sana, terlupa terus nak […]

Merdeka ! Laungan 31 Ogos sejak merdeka 61 tahun yang lalu. Alhamdulillah. Diizinkan merasa nikmat merasai kemerdekaan Malaysia.  Semoga negara kita, terus berada di bawah payung rahmat Allah. Walaupun tak […]

Cerita raya belum habis. Minggu terakhir ni, banyak juga dapat jemputan rumah terbuka. Tak ketinggalan jemputan dari pejabat-pejabat  yang terdekat. Terima kasih atas jemputan dan ingatan. Kali ni cerita pasal […]