raya, tips

Pesanan di hari raya

Sekejab saja masa berlalu, dah pun hampir sebulan berpuasa. InsyaAllah lagi sehari dua beraya. Semoga segala amal, segala perbuatan kita sepanjang Ramadan dapat kita kekalkan selepas ini. Sebelum raya, Chik Tie nak kongsi sama-sama tips ceria, gembira, dan bahagia di hari raya. Pesanan untuk diri sendiri juga dan dikongsi bersama untuk bacaan kawan-kawan. Pesanan di …

pesanan, ramadhan

Puasa tapi Tidak Solat?

Assalamualaikum. Selamat berpuasa semua. Semoga Ramadan kali ini dapat kita jalani dengan lebih baik, daripada tahun sebelumnya. Tahun ni tahun ketiga Chik Tie berpuasa dengan suami di Kuala Terengganu. Jauh daripada ma abah, dan ayah umi. Pastinya kerinduan terhadap ibu bapa jadi semakin dirasa setiap kali Ramadan tiba. Terutamanya tahun ni tak dapat bersahur dan …

D.I.Y, tips, toturial

Cara mudah dapatkan Sticker Whatsapp

Assalamualaikum semua. Ramai dah tahu kan tentang whatsapp sekarang dah ada stickers yang comel-comel.¬† Kebelakangan ni pulak viral di whatsapp link-link tertentu untuk dapatkan sticker. Tapi sebenarnya tak perlu pun pilih link tu semua. Ada Cara mudah dapatkan Sticker Whatsapp¬† yang lebih selamat. Cara mudah dapatkan Sticker Whatsapp Mudah saja nak dapatkan sticker yang comel …