Hai, saya chiktie. Seorang blogger kelahiran Kelate, dan menetap di Terengganu. Blog Chik Tie banyak berkisar tentang kehidupan, kerjaya, dan minat Chik Tie. Selamat berkenalan semua.
Pertanyaan dan review boleh hubungi admin@chiktie.com

Assalamualaikum semua. Ramai dah tahu kan tentang whatsapp sekarang dah ada stickers yang comel-comel.  Kebelakangan ni pulak viral di whatsapp link-link tertentu untuk dapatkan sticker. Tapi sebenarnya tak perlu pun […]

Assalamualaikum semua. Musim hujan panas ni ramai yang tak sihat. Semoga yang tak sihat, cepat sembuh. Chik Tie pun tak sedap badan, harap tak demam. Apa pun, cerita Chik Tie […]

Assalamualaikum, hai. Hujung minggu ni ada yang jalan-jalan cari makan kan?  Jadi Chik Tie sengaja wujudkan kategori Makan di mana untuk memudahkan kawan-kawan semua. Kali ni Makan di mana:  Nasi Kerabu […]

Assalamualaikum semua. Ya Allah, baru jumpa jalan nak login blog ke Chik Tie tu. Hihi. Begitulah di zaman facebook dan instagram ini. Bila dah post di sana, terlupa terus nak […]

Merdeka ! Laungan 31 Ogos sejak merdeka 61 tahun yang lalu. Alhamdulillah. Diizinkan merasa nikmat merasai kemerdekaan Malaysia.  Semoga negara kita, terus berada di bawah payung rahmat Allah. Walaupun tak […]

Cerita raya belum habis. Minggu terakhir ni, banyak juga dapat jemputan rumah terbuka. Tak ketinggalan jemputan dari pejabat-pejabat  yang terdekat. Terima kasih atas jemputan dan ingatan. Kali ni cerita pasal […]