Merdeka 61 Tahun

Merdeka ! Laungan 31 Ogos sejak merdeka 61 tahun yang lalu. Alhamdulillah. Diizinkan merasa nikmat merasai kemerdekaan Malaysia.  Semoga negara kita, terus berada di bawah payung rahmat Allah. Walaupun tak dapat bersama-sama dalam acara perarakan, semangat menyambutnya sentiasa berkobar-kobar dalam hati kami.  Kalau kita tak sayangkan negara kita, siapa lagi bukan? Konflik-konflik yang melanda negara […]

Teruskan membaca

Raya di Wisma

Cerita raya belum habis. Minggu terakhir ni, banyak juga dapat jemputan rumah terbuka. Tak ketinggalan jemputan dari pejabat-pejabat  yang terdekat. Terima kasih atas jemputan dan ingatan. Kali ni cerita pasal raya di wisma pula. Raya di Wisma Raya ke-12, kami berhari raya di Wisma Negeri Terengganu. Chik Tie terlibat dalam jawatankuasa persiapan gerai makanan untuk […]

Teruskan membaca

Tips: Masak pantas di hari bekerja

Assalamualaikum semua. Dapat masak sendiri di rumah adalah satu kepuasan bagi kita kan? Terutama bila tengok suami, anak-anak dan ahli keluarga seronok menikmati makanan yang kita masak. Biarlah menu biasa-biasa, tapi tetap rasa puas hati. Tips: Masak pantas di hari bekerja Hari ni Chik Tie nak kongsi serba sedikit tips masak pantas di hari bekerja […]

Teruskan membaca

Cerita raya, cerita makan

Assalamualaikum semua. Masih mood raya, jadi cerita pun masih hal raya.Raya dan makanan, berpisah tiada. Minggu ni Chik Tie tak balik kampung, jadi kesempatan masa ada di Terengganu ni, bolehlah jemput abang Ngah Chik Tie datang beraya.  Niat hari tu bulan puasa nak berbuka puasa sama-sama, tapi tak sempat sebab asal hari minggu je Chik […]

Teruskan membaca